Mit tanulunk az egyes tanfolyamokon – A 3in1 concepts képzési útja

Az utóbbi napokban több kérdést kaptam arról, hogy mit tanulunk az egyes tanfolyamokon, és miért is érdemes azokat elvégezni.

A Magyarországon elérhető kineziológiai ágak közül talán a One Brain módszer rendelkezik az egyik legkomplexebb képzési úttal. Gyakran hangzik el az is, hogy talán feleslegesen hosszú, ám az én véleményem szerint inkább alapos és nagyon jól felkészít a szakma gyakorlására, és mind emellett mély önismeretet is ad. A tanfolyamok egymásra épülnek, a sorrend kötött.

Természetesen nem mindenki akar segítővé válni, sokan az önmegismerés remek eszközeként tekintenek ezekre a tanfolyamokra. Ha önmagad fejlesztését tűzted ki célul, akkor haladj a saját tempódban, ha úgy érzed, tarts szünetet, és addig a mélységig haladj, ameddig kedved, motivációd van.

Egészen más a helyzet azokkal, akik segítőként szeretnének dolgozni. Ha ez a szándékod, akkor javaslom, hogy jó tempóban haladj végig a tanfolyamok teljes során. Itt-ott úgyis lesz kényszerű szünet, hiszen vannak olyan tanfolyamok, amelyeket ma még magyar oktató nem taníthat.És a tanfolyamok között nézd át a tanultakat, és végezz gyakoroló oldásokat. Tegyél fel jó kérdéseket tanáraidnak, fejlődj, hogy profi segítővé válhass.

A tanfolyam sorozat 3 részre bomlik, minden nagyobb egységnek, sőt minden egyes tanfolyamnak megvan a maga sajátos célja, szerepe a rendszerben.

Az első rész célja: “jobban lenni”. Azt hiszem, ez mindannyiunkra ráfér:) Ezeket a tanfolyamokat mindenkinek csak ajánlani lehet, annyira alapvető tudást tartalmaznak. 3 tanfolyam tartozik ide:

  A szakma eszközei – One Brain 1.: ezen a tanfolyamon a fő téma, hogy mi is a stressz, és hogy az egyik legfőbb stresszokozó, hogy nem döntünk életünk fontos kérdéseiben. Itt tanuljuk meg az izomtesztelést, mint a testünk visszajelző mechanizmusát, tanulunk a Viselkedési Barométerről, ami megmutatja hogyan érzünk egy helyzetben, és milyen tudatállapot kellene a megoldáshoz. Tanulunk néhány egyszerű, ám nagyszerű stresszoldó technikát is.

   Az egységes agy alapjai – One Brain 2.: Az elvárások stresszeinek oldása itt a kulcs. Megtanulunk az izomtesztelés segítségével mozogni az időben, és tovább bővítjük stresszoldó eszköztárunkat is.

    Testkód – One Brain 3.: A fő cél, hogy megismerkedjünk ösztönös individuális énünkkel (szerkezet/funkcióinkkal), és rájöjjünk arra az alapvető igazságra, hogy mások MÁSOK! Máshogy éreznek, reagálnak, viselkednek, mint mi. Tanulunk egy egyszerű kommunikációs technikát, ami remekül működik a kommunikációs szakadékok áthidalásánál.

    A második részben a cél a haladó technikák elsajátítása, és önmagunk “tisztítása” régi ügyeinktől. Ezek a tanfolyamok már technikailag komplexebbek, ám rendkívül izgalmasak. Mindenkinek ajánlom, aki elkötelezett az önismeret útján. Azoknak pedig, akik felelősen dolgozni szeretnének ezzel a módszerrel, egyenesen kötelező. 

    Haladó egy agy – One Brain 4.: E tanfolyam leglényegesebb kérdése az, hogy vállaljuke a felelősséget életünk történéseiért vagy csak öntudatlanul reagálunk a bennünket ért hatásokra? Sok izgalmas technika segít itt bennünket. Többek között a Bach és a Maui esszenciák, a szimbólumok, az adrenalin túltengés oldása, csakra energiablokkok korrekciója, stb.

    A szavaknál is hangosabban – One Brain 5.: Visszatérünk ösztönös egyéniségünk (szerkezet/funkcióink) megismeréséhez. A szempont azonban más mint a Testkódban, hiszen itt önmegtagadásainkat vesszük górcső alá. Tanulunk az 5 testünkről és az izomtesztelési pozíciók jelentéséről, valamint a Barométer drágaköveiről is.

    Szerkezeti idegtan – One Brain 6.: Testünk energiaáramlásairól van itt szó főleg, valamint arról, hogy ezek az energiablokkok hogyan akadályozzák idegrendszerünk normális működését. A meridián energia, az izmok korrekciója, a generácós minták kerülnek itt elő.

    Kapcsolatok veszélyben – One Brain 7.:  Kapcsolatrendszerünket oldjuk itt. kezdjük a családdal, folytatjuk a barátokkal, partnerekkel, otthonunkkal, környezetünkkel, Bolygónkkal, Univerzumunkkal, majd az önmagunkhoz való viszonyt oldjuk. Kapcsolataink tagadásának oldásához remek eszközként a TAO esszenciákat használjuk.

    Testáramkörök, fájdalom és megértés – One Brain 8.: A kulcs azon hitrendszereink oldása, amelyek már ténnyé váltak bennünk. De itt oldjuk lázadásainkat, ami sok betegség hátterében áll, tanulunk a számokról, az izomáramkörökről, amiből kiderül, hogy hová rejtjük testünkben az elnyomott érzelmeket, a balesetek és fájdalmak oldásáról.

    Gyermekkor, szexualitás és öregedés – One Brain 9.: Ismét magunkat tisztítjuk, hogy átláthassuk, hogy gyermekkori félelmeink hogyan hozzák létre a nemi szerepekkel kapcsolatos függőségeinket, ami öregkorunkra rögeszmévé válik. olyannyira, hogyha nem oldjuk ezeket a mintákat, akkor nem marad más hátra, mint tehetetlenül, és sokszor fájdalmakkal terhelve várni a félelmetes halált. Tanulmányaim során talán ez a program hatott rám a legnagyobb erővel, és segített felismerni, mit jelent a nemek harca, és milyen árat fizetünk ezért.

    Serdülőkor. érettség, szeretet – One Brain 10.: Újabb lépés a tisztiulás felé. Az alapkérdés: felnőttünk-e valaha? Vállaljuk-e mindazt a felelősséget, amit az érettség jelent az életünkben. Tudunk-e szeretni, vagy csak ámítjuk magunkat és másokat, gondoskodással próbáljuk elérni mindazt, amit meg szeretnénk kapni, hogy aztán végül feladjuk magunkat, és valamely felsőbbség, guru irányítása alatt tengessük életünket.
     

    A harmadik blokk pedig a legszorosabb értelemben vett szakmáról szól. Hogyan használ mindazt, amit megtanultál a kliensekkel való munkában, és hogyan építsd fel az üzletedet ebből a hatalmas tudásból, amit megszereztél? Ezek kulcsfontosságú tanfolyamok mindazok számára, akik hivatásszerűen akarnak dolgozni ezzel a módszerrel.

    Haladó szerkezet/funkciós meglátások – One Brain 11.: Hogyan használd a szerkezet/funkciós ismereteidet az oldásokban? Hogyan kommunikálj feltáró kérdések segítségével klienseiddel, hogy gyengéden segíts a valódi ügyet felszínre hozni, ám semmi ne csúszhasson ki az elkerülések és megtagadások kiskapuin.

    Konzultáns praktikum – One Brain 12.: Szakmailag az egyik leghasznosabb tanfolyam. Sokszor elhangzik a tanfolyamokon, hogy az oldás céljának pontos behatárolása, az ügy felszínre hozása már felér egy fél oldással. És ha az ügy nem világos, akkor csak maszatolunk! Nagyon gyakorlatiasan, sok bemutatóval zajlik a munka, talán soha annyit nem tanulunk a kliensekkel való munkáról, a kliensekhez való hozzáállásról, mit ezen a tanfolyamon.

    Konzultáns facilitátori tréning – One Brain 13.: Oldásokat kapsz a sikerre, az eszközök magabiztos használatára. Megtanulod, hogyan tarts sikeres előadásokat, bemutatókat, ezt gyakoroljátok is.  Hogyan marketingezz? Hogyan írj szórólapokat? hogyan szerezz klienseket? Számtalan olyan kérdés, ami a sikerességhez elengedhetetlen, hiszen, ha profi vagy nem elég a nagy tudás, meg is kell tudnod élni a tudásodból.

     
     

     

    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .