Hogyan értelmezhetőek a tüneteid a kineziológia szimbólumrendszerével? 2.rész

A cikk első részében azt mutattam meg, hogy a One Brain kineziológiai ág milyen szimbólum rendszert használ a fizikai tünetek érzelmi komponenseinek beazonosítására. Ezen kívűl néhány konkrét panasz érzelmi szimbolikáját is megnéztük.

Most a második részben pedig az oly gyakori fej- és hátfájásokat elemezzük, valamint néhány olyan tévutat mutatok meg, ahogy szerintem NEM lenne szabad ezt a tünetelemzést alkalmazni.

Mit jelentenek a tüneteink? Fejfájás, hátfájás

 

Ősi gondolat, hogy betegségünket, tüneteinket lelki fejlődésünk érdekében használjuk fel. Az erre való törekvés megtalálható az ősi népek szent irataiban is. Napjainkban a vallás háttérbe szorulásával, a nyugati orvoslás előtérbe kerülésével jó ideig feledésbe látszott merülni az az elképzelés.

Fontos figyelmeztetés: ha fizikai vagy mentális tüneted van, nem elég a szimbólumok megfejtése! Fordulj orvoshoz! A cikkben leírt gondolatok egyike sem helyettesíti az orvosi, pszichológusi, pszihiátriai kezelést! A te felelősséged a gyógyulás.

 Ám ezek a gondolatok jó lelki táplálékot jelentenek azoknak, akik szeretnék mélyebben megérteni önmagukat. A cikk első részét itt olvashatod.

Fejfájás, mint népbetegség

 

A fejfájás ma már népbetegségnek számít. Mivel „nincs idő a fájdalomra”, csak kapkodjuk be a fájdalomcsillapítókat, de keveset törődünk azzal, hogy min változtassunk, hogy ritkuljanak a fejfájásaink, migrénes rohamaink.

Ha fáj a fejed, a fájdalom helye szimbolikusan szintén üzeneteket hordozhat a számodra:

  1. Halánték: túlzott koncentráció mindarra, amit fejben kell tartanod, aminek tudatában kell lenned (bal oldal), vagy arra, amit megszeretnél valósítani éppen most az életedben. (jobb oldal)
  2. Homloktáji fejfájás középen: saját eredeti gondolataid megtagadását jelezheti e terület fájdalma. Túlzottan beálltál a konvencionális gondolkodók közé. Ha inkább valamelyik oldalon fáj: Nem használod, megtagadod a képzelőerődet, különleges gondolkodásmódodoat. Túlzottan logikus próbálsz maradni.
  3. Tarkó táji fejfájás: a fizikai test kiegyensúlyozatlanságára utal. Nem véletlenül jelentkezik akkor, amikor pl. magas a vérnyomásunk… Fontos jelzés arra, hogy tanulj meg pihenni, törődj többet a fizikai tested jól-létével.
  4. Fejfájás a fej tetején: megérzéseink, intuiciónk, telepatikus képességünk tagadása. Csak azt fogadjuk el, ami “racionális”.

Hát- és derékfájdalom

A fejfájások mellett a hát- és derékfájdalmak sem ritkák ülő életmódunk elterjedésével. A legfontosabb, hogy a hátfájás nem a jelenhez kapcsolódik, hanem a múlthoz. Valamihez, amit már régóta teszel magaddal. Az ok nem a jelenben, hanem a múltban van, és ez a múlt túlságosan hat rád. Akár akaratlagosan, ha a hát felső részében van a fájdalom, akár önkéntelenül, „szokásos” módon, ha a derekad fáj.

A tünetek fejtegetésének veszélyei – szabadulj a tévhitektől!

1.     Ha segítő vagy nem lehetsz beteg.

„Neked már meg kellett volna oldani a lelki problémáidat!” „Te még ezzel küzdesz?” „Csak egy oldás, és rendben leszel!”

Nem ritkán tallálkozom ezzel. Ez számomra a megmosolyogtató kategória! Csak azért, mert sokat tudok a stresszről, a stresszoldásról, még nem leszek egy földre szállt angyal, sem Buddha tudattal nem rendelkezem. Bizony velem is „történik az élet”, és nem, nem tudom mindig hatékonyan kezelni a stresszeimet. És nem, nem szégyellem magam ezért!

Hány kollégámat bírálták már egy-egy betegség miatt! Mennyi fájdalmat, szomorúságot okozva ezzel. Ám számunkra, segítők számára, ez a vélemény is egy fejlődési lépcső lehet: elfogadva magunkat, elfogadhatjuk a bírálóinkat is, akik végül is szeretnék meglátni bennünk azt az ideális embert, akivé válni szeretnének.

Kedves Kollégáim! Jogunk van betegnek lenni. És jogunk van meggyógyulni, amihez minden lehetőséget kihasználhatunk, ami a kezünkben van.
2.     Elég, ha oldjuk a lelki okot, akkor nem kell a … (kemo)!

Óriási tévedés!!! A kemo helyébe helyettesíts be bármilyen kezelést nyugodtan.

Ez a tévhit akár életveszélyes is lehet. Amikor a test-elme-lélek egységéről beszélünk, akkor nem hagyható ki a test gyógyítása. Ennek sokféle módját választhatjuk orvosainkkal konzultálva. De nem állítható helyre legtöbbször az egység, az egyesúly csupán az egyik elem kezelésével.
3. Szégyellem a tünetemet.

™Nekem már nem itt kellene tartanom.” “Már rég túl kellene lennem rajta. Biztos valamit nem értek, rosszul csinálok, hogy már megint megbetegedtem/visszaestem.”

Ez a tévhit talán nem életveszélyes, ám hátráltathatja a gyógyulást. Tudomásul kell vennünk, hogy az életünk, a gyógyulásunk is egy folyamat. Felívelő és hanyatló szakaszokkal. Platókkal, ahol látszólag nem történik semmi. Ha nincs ezeken a szakaszokon stresszünk, akkor egyszerűen élvezhetjük őket, sőt akár örömmel is belevethetjük magunkat az új tanulnivalókba. Fontos lehet segítséget kérned a bűntudat kezeléséhez, mert az önostorozás igazán nehezíti, hogy meggyógyulj!

Ha szeretnéd a testedbe ragadt érzelmeket elengedni, akkor ez a rövid meditáció a segítségedre lehet.


Minden betegnek gyors gyógyulást kívánok. Ha szeretnél a tüneteid érzelmi komponenseivel foglalkozni, keress meg minket elérhetőségeinken. Mindannyian magasan képzett, a szakmában több éves, évtizedes szakmai múlttal rendelkező, megbízható kineziológusok vagyunk. 

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .