Mit jelentenek a tüneteink? Hogyan használjuk ezt a szimbólumrendszert a kineziológiában? 1. rész

Régi gondolat, hogy betegségünket, tüneteinket lelki fejlődésünk érdekében használjuk fel. Az erre való törekvés megtalálható az ősi népek szent irataiban is. Napjainkban, a vallás háttérbe szorulásával, a nyugati orvoslás előtérbe kerülésével, jó ideig feledésbe látszott merülni az az elképzelés.

A tünetek szimbolikája

Fontos figyelmeztetés: ha fizikai vagy mentális tüneted van, nem elég a szimbólumok megfejtése! Fordulj orvoshoz! A cikkben leírt gondolatok egyike sem helyettesíti az orvosi, pszichológusi, pszihiátriai kezelést! Kérlek, kezeld felelősségteljesen a gyógyulásodat.

 Ám ezek a gondolatok jó lelki táplálékot jelenthetnek mindazoknak, akik szeretnék mélyebben megérteni önmagukat, rájönni arra, hogy hogyan változtassanak életükön a gyógyulás érdekében.

A cikk első részében azt mutatom meg, hogy a One Brain kineziológiai ág milyen szimbólum rendszert használ a fizikai tünetek érzelmi komponenseinek beazonosítására. Ezen kívűl néhány konkrét panasz érzelmi szimbolikáját is megnézzük.

A második részben pedig az oly gyakori fej és hátfájásokat elemezzük, valamint néhány olyan tévutat is megmutatok, ahogy és amire szerintem NEM lenne szabad ezt a tünet elemzést alkalmazni.

Régi gondolat új köntösben

A new age előtérbe kerülésével, a pszichoneuro-immunológia térhódításával és a pszichoszomatikus betegségek felismerésével egyre inkább újra előtérbe kerül az az elképzelés, hogy a tüneteink „jelentenek valamit”. És ezt a jelentést egyre többen kutatják.

Számos könyv jelent meg a témában. Hogy csak néhány jelentősebbet említsek: Rüdiger Dahlke: A betegség, mint szimbólum.

Thorwald Dethlefsen, Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez, A lélek nyelve a betegség stb.

Ezek a könyvek jelentős segítséget nyújthatnak abban, hogy megértsük mi mindenen kell változtatnunk ahhoz, hogy visszanyerjük teljességünket, egészségünket.

Úttörőek ezek a könyvek abban is, hogy rámutatnak: a betegségek többsége (egésze?) nem csupán egy testi folyamat, hanem vannak lelki, érzelmi, mentális összetevői is. Hiszen az ember nem más, mint a test, elme és a lélek egysége.

Hogy melyik az oka a másik „rosszul-létének”? Ki tudja… Ám, ha az egyensúly felborul, akkor minden rész szenved. Gondolj csak arra, ha fáj a fejed a másnaposságtól, nehezen tudsz tisztán gondolkodni. Sőt, az is lehetséges, hogy közömbösebben vagy ingerültebben reagálsz a felmerülő problémákra, mint tennéd egyébként.

A One Brain kineziológia megközelítése

Ez a szemlélet nagyon közel jár ahhoz, amit a One Brain módszer is alkalmaz, amikor valamilyen fájdalommal vagy betegségtünettel fordulnak hozzánk. Mi is a test-elme-lélek egységeként tekintünk az emberi lényre. Betegségeknél (is) elsősorban nem a tünetre, hanem az érzelmi reakciókra, az érzelmi stresszre fókuszálunk.

Van egy különleges „térképünk”, ami megmutatja, hogy mit szimbolizál egy adott terület fájdalma, tünete a testünkön. Úgy hívják, hogy „Viselkedési Barométer a Testen”. Tanítjuk ezt a One Brain 4. szintjén  és létezik egy mini tanfolyam is erről, amit szakmailag a legfontosabbnak tartok. Feltétele mindössze a One Brain 2. szintjének az elvégzése.

Tüneteink, fájdalmaink szimbolikus jelentése

Néhány példán keresztül szeretném ezt megmutatni a teljesség igénye nélkül.

A váll fájdalma szinte mindenkinél jelentkezik manapság. Utalhat azokra a sérelmeidre, hogy nem törődsz magaddal, nem gondoskodsz megfelelően magadról, hanem túl sok terhet cipelsz a jelenben. Ráadásul mindezt akaratlagosan, jól megindokolva „vállalod” egészséged, kapcsolataid rovására.

A mellkasi tünetek az elnyomott harag szimbólumaként jelennek meg. Szívproblémáknál gyakori, hogy ez a harag valahogyan önmagunkra irányul, míg pl. egy tüdőgyulladás mutathatja, hogy a környezetünkben levők közül inkább egy vagy több férfi (jobb oldal), esetleg nő (bal oldal) váltja ki a haragunkat.

Emésztési gondjaink gyakorta abból adódnak, hogy lenyelted a haragodat, amit eztán se „kiköpni” (kimondani), se kisz….ni (elengedni) nem tudtál. A fájdalom helye mutathatja, hogy pontosabban mit jelezhet a testünk. Émelygésnél a „benyelt” harag elfogadásával lehet gondunk. Ellenállást szülhet benned, hogy valaki megharagudott rád. Vagy nehézséget okozhat, hogy elfogadd, hogy te is tudsz haragudni, mert „csúnya” dolognak gondolod a haragot.

Minden betegnek gyors gyógyulást kívánok! Ha szeretnél a tüneteid érzelmi komponenseivel foglalkozni, keress meg minket elérhetőségeinken. Mindannyian magasan képzett, a szakmában több éves, évtizedes szakmai múlttal rendelkező, megbízható kineziológusok vagyunk. Keress minket itt.

 

“Mit jelentenek a tüneteink? Hogyan használjuk ezt a szimbólumrendszert a kineziológiában? 1. rész” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .