Miért fontos a gyengéd oldás a One Brain kineziológiában?

Ebben a cikkemben a tanítványaimnak szeretnék némi háttérinformációt adni egy fontos szakmai kérdésről. Akit a szakmai finomságok nem annyira érdekelnek, az nyugodtan keressen más, népszerűbb olvasnivalót a blogban.

Miért fontos a gyengéd oldás a One Brain kineziológiában?

 

Mit jelent a gyengédség?

Bevallom vesszőparipám, hogy kedvenc kineziológiai módszerem alapelveiről beszéljek. Ez az a filozófia, ami miatt olyannyira szeretem és különlegesnek tartom ezt a módszert. Az alapelveket egyszer már összefoglaltam itt.

Ez alkalommal a gyengédségről szeretnék egy kicsit bővebben írni.

Ha megnézed az értelmező szótárt, valami ilyesmit találsz a gyengédségről:

„Kedves, nyájas, (barátságos), jámbor, nem zord vagy erőszakos.
A külvilágban gyengéd tiszteletünk szelíd érintést, ölelést, vagy életünk szereplői és eseményei iránt szelíd magatartást eredményez.”

Ha kliensünk hajlandó a gyengéd oldásra, akkor szó szerint magához öleli az ügyét szelíden, elnézően néz arra az önmagára, amelyik “problémát okoz” a számára. Így megbocsátva önmagának könnyebben túl is lép az ügyön, könnyedén változtat.

Miért fontos, hogy minden részünk gyengéden kapcsolódjon az ügyhöz?

Ha van olyan részünk, amelyik nem képes erre a szelíd kapcsolódásra, akkor az egyik lehetőség, hogy elborít minket a bűntudat keserves érzése, és ki sem látszunk önmagunk, vagy életünk más szereplőinek hibáztatásából. A másik lehetőség pedig az, hogy ne kelljen állandó érzelem viharoktól szenvednünk, egyszerűen közömbössé válunk a saját ügyünk, végső soron önmagunk, az életünk iránt.

Így leválasztva magunkat a problémánkról esélyünk sincs meglátni azokat a választási lehetőségeket, amelyek megoldásként kínálkoznának számunkra. Ráadásul a megoldatlanság miatti önostorozás csak tovább rontja amúgy sem acélos énképünket, ami a szégyen vagy a közömbösség újabb ördögi körforgásába taszít minket.

Mi van, ha nincs engedély korrigálni a gyengéd oldásra való hajlandóságot?

Néha előfordul, hogy az oldás során nem kapunk engedélyt a gyengéd oldásra való hajlandóság korrigálására. Éppen erről a helyzetről számolt be egy tanítványom nemrég:

„Kedves Kata!

Tegnapelőtt csináltam egy oldást, és a gyengéd oldásnál nem kaptam engedélyt sem ujjtartásos, sem érzem magam/…vagyok korrekcióra.Mit jelent ez a gyakorlatban? Hozzá tudnál még fűzni ehhez némi háttérinformációt?”

A magyarázat a következő lehet: ilyenkor a gyengédség hiánya az ügy része. Éppen azért nem tud túllépni kliensünk a problémáján, megoldást találni rá, mert bármely “hiba” felfedezése óriási bűntudatot okoz. Emiatt inkább nem is akarja meglátni ezt a hibát. Csak sajnos, amit nem látunk, azt kijavítani sem tudjuk …

Ha azt tapasztaljuk az oldásban, hogy nincs engedély a korrekcióra, akkor számíthatunk arra, hogy majd a korregresszióban találjuk meg ennek a nagy bűntudatnak az okát. És ezt az okot, ezt a viselkedési mintát oldva találhatja meg kliensünk a jelen ügyében is a kiutat.

Miért kell a jelenben és a múltban is vizsgálni a gyengéd oldásra való hajlandóságot?

A One Brain kineziológiai oldás része, hogy a múltbeli reakciómintát megvizsgáljuk. Ahogy lehetséges az, hogy a kliensünk nem képes szeretettel, szelíden megvizsgálni az ügyét, az még inkább elképzelhető, hogy nem tud könnyedén kapcsolódni a múlt fájdalmas pillanataihoz sem.

Ha hiányzik a gyengéd kapcsolódás a múlttal, akkor kliensünk azt jelezheti vissza, hogy nem emlékszik, hogy az adott korban mi történt. De kaptam már olyan visszajelzést is egy kliensemtől az adott korra vonatkozóan, hogy itt nem történt semmi rossz, hiszen ebben az évben ment férjhez. Majd, mikor oldottuk a gyengéd kapcsolódást, akkor jutott a kliensemnek eszébe, hogy abban az évben követett el öngyilkosságot az édesapja…

Emiatt érdemes kellő alapossággal tesztelni, korrigálni a gyengédséget, mert simábbá, könnyedebbé teheti az egész oldási folyamatot.

Ha szeretnél szakmailag alapos tudásra szert tenni, nézz körül a tanfolyamaink között.
Mit mondanak azok, akik már elkezdték a tanulást? Erről itt olvashatsz!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .