Kell-e hinni a kineziológiában ahhoz, hogy használjon?

Sokszor kérdezik tőlem azok a klienseim, akik a segítség reményében, ám kissé szkeptikusan érkeznek meg az oldásra: kell-e hinni a kineziológiában ahhoz, hogy működjön az oldás? Mert ők hallottak már erről jót is, rosszat is, emiatt nem is tudják, hogy mit gondoljanak.

Néhányan pedig egyenesen azt várják, hogy részletesen magyarázzam el, hogyan működik a kineziológia. Amivel az a bökkenő, hogy ezt a kérdést kb. 250 órában próbáljuk oktató kollégáimmal világossá tenni a hallgatók előtt

Az a kérdés, hogy kell-e hinni a kineziológiában a biztonságról és a bizalomról szól.

 

De miről is szól valójában ez a kérdés?

A bizalomról és a biztonságról. Azért kér megerősítést a kliensünk, mert szeretné, ha végre találna olyan módszert, amiben nem kell csalódnia, ami meghozza számára azt a változást, gyógyulást, amire vágyik, amiért felkeresett minket.

Az is ott lehet egy ilyen kérdés mögött, hogy már több módszert is kipróbált az illető a problémája megoldására, de eddig nem járt sikerrel.

Rövid válasz hosszú magyarázattal

A rövid válaszom: hinned nem kell benne, mert ez nem egy vallás, ami üdvözülést kínál a hitért cserébe. De bíznod igen, mert a bizalom hiánya meggátolhatja, hogy megtapasztalhasd az oldás pozitívumait.
A bizalom nem több, minthogy igyekszel nyitottan hozzáállni mindahhoz, amit az oldás során megtapasztalsz.
Megfigyelheted a tested jelzéseit. Vajon tart a karod vagy éppen enged egy-egy tesztelés kapcsán?

Ha felolvasol egy szöveget, (ilyenből sok van nálunk!), akkor igyekezz végiggondolni, hogyan kapcsolódik az, amit olvastál, ahhoz az ügyhöz, amivel jöttél? Ha olyan gondolataid támadnak, hogy „Ez hülyeség”. „Fogalmam sincs.” akkor ez annak a jele lehet, hogy valamit az elméd nem enged meglátni, mert ez a „valami” nincs összhangban azzal, amilyennek ismered magad.

Fontos tudni, hogy ez nem bűn! Sőt, mindenkivel előfordul. Bizony még én is megtapasztalom, mikor engem oldanak, pedig már nem kevés oldáson vagyok túl. Éppen a stresszt mutatja, amikor ilyet tapasztalunk.

Ám te azért jöttél, hoy valami újat tudhass meg magadról az ügyedben. Tehát kezdj gondolkodni! Melyik mondat szólít meg ebből? Melyikkel értesz egyet? Melyik ellen tiltakozol, és miért vált ki belőled ellenállást? Ezek a kérdések, amelyeket sokszor a segítő is feltesz neked, nem azért vannak, hogy vájkáljanak benned, vagy növeljék a rossz érzésedet, hanem azért, hogy a szöveghez kapcsolódó asszociációid révén felfedezhesd azokat a gondolkodási mintákat vagy érzelmi blokkokat, amelyek gátolnak abban, hogy megoldhasd az ügyedet.

Kineziológia és algopirin

Amikor fáj a fejünk vagy lázasak vagyunk, akkor sem azért veszünk be algopirint vagy bármilyen más gyógyszert, mert hiszünk benne. Valójában nem tudjuk, hogy működni fog-e? Elmulasztja-e a fej- vagy fogfájásunkat? Hanem azért, mert bízunk abban, hogy segítni fog. Ha nem lenne ez a bizalom, soha nem vennénk be pirulákat, mert félnénk a mérgezéstől.

Ilyen módon segít a kineziológiába, kineziológusba vetett bizalom is. Ha bízom a segítőben, akkkor megnyílok a segítség felé. Elfogadom, amit kapok, és megfigyelem az eredményeket. Aztán ebből lesz egy tapasztalatom. Lehet, segített az ügyemen, lehet, hogy nem. És ez a saját élmény, ez a tapasztalat az, ami igazán számít!

Hol találhatsz megbízható kineziológust?

Ha szeretnél megbízható kineziológusokkal dolgozni, akik szívük mélyéig elkötelezettjei a szakmájuknak, keress meg minket elérhetőségeinken.

Itt elolvashatod, hogy hogyan készülj fel egy oldásra. Ebben a cikkben pedig arról írtam, hogy mit tehetsz, hogy az oldás hatása sokáig tartson.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .