Kell-e a kineziológia tanuláshoz különleges képesség? – Gyakori kérdések a kinez tanulásról

Hamarosan kezdő kineziológia tanfolyam indul Budapesten a Chiron Stúdiókban. Sok kérdést kapok a kineziológia tanulással kapcsolatban, így most eljött az ideje, hogy ebben a blogbejegyzésben is sorra vegyük őket.

Kell-e a kineziológia tanuláshoz különleges képesség?

Szükség van-e különleges képességekre a kineziológia, főleg az izomtesztelés megtanuláshoz?

Az egyik leggyakrabban elhangzó kérdésről van szó. Az izomtesztelés külső szemlélőként nagyon misztikusnak látszik. Emiatt azt hihetjük, hogy csak a beavatottak, vagy a speciális tehetséggel születők tudják ezt megtanulni.

Pedig nem így van. Bárki képes ezt az érzékelést elsajátítani. Még egy kis gyerek is. A gyorsasághoz, magabiztossághoz természetesen gyakorlás kell, mint minden újonnan elsajátított képességünk fejlesztéséhez.

Kell-e egyetemi, főiskolai végzettség a kineziológusi munkához?

Nem. Magyarországon, ha valaki természetgyógyászat keretein belül szeretne  vizsgázni, akkor a vizsga feltétele az érettségi. A kineziológia tanulása egyébként nincs iskolai végzettséghez kötve.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni a kineziológiát?

Az általam oktatott ága a kineziológianak a One Brain módszer, ami 357 óra tanulást jelent kb. két év alatt. Ezután hivatalosan regisztrált konzultáns facilitátora leszel a rendszernek. Ez a cím rendszeres továbbképzési kötelezettséget is jelent.

Az oktatás modul rendszerű. 13 modulból áll a One Brain képzési útja. Itt írtam már róla.  A modulok többnyire négy oktatási napot jelentenek. Egy-két tanfolyam azonban rövidebb, néhány pedig hosszabb.

Mettől meddig tartanak a tanfolyamok?

Nálam általában 9-17 óráig, de ez akár oktatónként is változhat. Érdeklődj az oktatónál.

Van-e vizsga az egyes tanfolyamok végén?

Nincs vizsga a tanfolyamok végén. Ám az instruktornak joga van a tanfolyam megismétlésére kérni a hallgatót, ha úgy látja, hogy nem sajátította el az anyagot.

Kapok-e valamilyen igazolást a tanfolyamok elvégzéséről?

Igen. One Brain tanfolyamoknál minden tanfolyamról emailben érkezik oklevél a 3in1 Egyesült Államok beli központjából. Valamint belekerül a tanfolyam elvégzése az úgynevezett „útlevélbe” is, ami egyfajta bizonyítvány az elvégzett tanfolyamokról.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A tanfolyamoknak egységes ára van Magyarországon. Jelenleg 15,240 Ft/nap. És modulonként 4000 Ft a jegyzet. A fizetés modulonként történik.

Honnan tudom, hogy az oktatóm valóban oktathatja a kineziológiai ágat, amit tanulni szeretnék?

Minden ágnak van honlapja, ahol ezek az információk elérhetőek. A One Brain módszernél itt találjátok: One Brain oktatók. Érdemes tájékozódni. Sajnos néha előfordul, hogy valaki jogosulatlanul hirdet tanfolyamot.

Tudtok-e igazolást kiadni, ha hivatalos vizsgát szeretnék tenni?

Igen, a nálunk elvégzett One Brain tanfolyamokról tudunk hivatalos igazolást kiállítani.

Hogyan tehetek hivatalosan vizsgát Magyarországon?

Ehhez el kell végezned az úgynevezett Egészségügyi modult és a Természetgyógyászati modult. Ha ezekből sikeresen levizsgáztál, akkor jöhet a szakvizsga.

A szakvizsga előtt  a One Brainből 3 szintet, a Touch for Health-ből 4 szintet vagy a Brain Gym-ből 2 szintet kell elvégezned.

Más kineziológiai ágból hivatalosan egyelőre nem lehet vizsgázni.

Ha fontolgatod a kineziológia tanulását, és nem kaptál választ a kérdésedre, akkor kérdezz itt a kapcsolatfelvételnél, a bejegyzés alatt vagy a fb oldalunkon.

 

Ha szeretnél értesítést kapni a kezdő tanfolyamra törénő jelentkezésről, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .