Hogyan segít a tanulási problémákban gyermekednek a One Brain kineziológia?

Legtöbb helyen a héten kapták meg a gyerekek a bizonyítványt. Van, ahol szép sikert könyvelhetnek el a gyerekek, és van, ahol komoly nehézségekről tanuskodik ez a hivatalos irat. Sokan úgy érezhetik a gyermek jövője múlik azon, hogy milyen jegyek kerülnek a bizonyítványba.

Nem is csoda emiatt, hogy a leggyakoribb ok, amiért egy gyereket elhoznak hozzám a szülők, az a tanulási problémák és az iskolai nehézségek.

Hogyan segít a kineziológia gyermekednek a tanulásban?

Így a félévi bizonyítvány árnyékában pedig jócskán megszaporodnak az efféle megkeresések. Mit tehetünk a kineziológia eszközeivel? Mire számíthatunk? Mi történik a gyerekkel az oldáson?

A tanulási zavarok okai

Sokféle fiziológiás és mentális oka lehet egy tanulási nehézségnek. Ráadául az utóbbi évek kutatásai is újabb és újabb megvilágításba helyezték ezt a témakört.

A 60-as években azt gondolták, hogy a tanulási zavarokat valamilyen agysérülés okozza.

A 70-es években a kutatások arra jutottak, hogy a tanulási zavar oka a kora gyermekkorban nem megfelelően elsajátított mozgáskoordináció.

Majd a 80-as években teljesen új alapokra került a tanulási zavarok magyarázata: az okokat a két agyfélteke összehangolt működésének hiányában találták meg.

A One Brain kineziológia és a tanulási nehézségek

Eltekintve attól a ritka esettől, amikor a tanulási zavar valamilyen agysérülés következménye, a tanulási zavar oka az, hogy úgy érezzük nem tudunk, nem vagyunk képesek a tanulásra az élet egy-egy területén. Ilyen módon a One Brain kineziológia nem csak az olvasási, írási vagy számolási problémát tartja tanulási nehézségnek, hanem akár a kapcsolati, pénzügyi, kommunikációs problémákat is így fogja fel.

Képességeink tagadása egy érzelmi stressz hatása alatt hozott tudatos választás a részünkről. És, mint ilyen, feloldva az érzelmi stresszt, korrigálható.

A kulcs ehhez, hogy megváltoztassuk a gondolkodásunkat önmagunkról, a képességeinkről. Azaz megváltoztassuk az énképünket.

Gyermekek esetében egy-egy kudarc, megszégyenítés a tanárok vagy a szülők részéről, állandó összehasonlítgatás a testvérrel vagy más gyerekekkel okozhat olyan blokkot, ami miatt a gyerek „butának”, „rossznak”, „bénának” könyvelheti el magát. Az oldásokban nagyon gyakran a kicsik, fiatalok énképének ezen elemei kerülnek elő.

Ha olyan gyakorlatokat keresel, amelyek segítenek a tanulásban, itt  megtalálod őket.

Mi történik a kineziológiai oldáson, ha elhozod a gyermekedet?

  1. Közös beszélgetés, probléma meghatározás
    Ilyenkor a szülő és a gyerek is elmondhatják, hogy ők hogyan látják a tanulási problémát. Mit tapasztalnak, mi is a gond.
  2. Megmutatom a gyermeknek, hogy hogyan működik az izomtesztelés, ami a szakmánk fontos eszköze.
  3. Ezután a gyermek döntése, hogy a szülő bent marad-e az oldáson, vagy a várószobában várakozik.
  4. Meghatározzuk, hogy mennyi rossz érzés, „negatív töltés” kapcsolódik a gyermekben a tanulási problémához, és mennyire motivált pozitív módon a megoldásra.
  5. Megvizsgáljuk, hogy milyen érzelmi állapot nem engedi a stresszben, hogy használja a képességeit. Majd megkeressük és eltávolítjuk azokat az energetikai blokkokat, amelyek gátolják, hogy sikeresen tanuljon.
  6. Feltárjuk azt a múltbeli mintát, ami szerint a stresszben reagál, hogy új hozzáállást választhasson az ügyében.
  7. Kap a gyermek egy-két otthoni feladatot, ami segít abban, hogy a tanulás stresszei közepette is kiegyensúlyozott maradhasson, és így könnyebben vegye az akadályokat.

Milyen eredményekre számíthatsz?

Oldva az énképével kapcsolatos problémákat javul a gyermek hozzáállása a tanuláshoz. Elhiszi magáról, hogy többre képes, mint addig gondolta. Így motiváltabban kezd bele a feladataiba, és sikeresebben teljesíti a kihívásokat.

Hány alkalom kell a javuláshoz ?

Gyakori, hogy gyermekeknél 1-2 alkalom elegendő. De néha a szülő és a gyermek is szeretné, hogy gyakrabban találkozzunk. Ilyenkor a család igényeit követem.

Ha szeretnéd, hogy oldjuk gyermeked tanulással kapcsolatos stresszét, keress minket elérhetőségeinken

Fontos tudnivaló: gyermek oldásásnál gyakran szükség lehet a szülő oldására is. Ne lepődj meg, ha a kineziológus erre kér, vagy ezt szabja a gyermek oldásának feltételéül.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .